Workshop landschapsatelier – kinderen (6+)

Stichting The Butterfly House, Stefan Cools & Sandra van den Beuken (NL)

Let op: Er zijn op zondag 27 augustus, woensdag 30 augustus, vrijdag 1 september en zaterdag 2 september workshops voor kinderen om 13:00, die gratis zijn en waarvoor geen reservering nodig is. Op zondag 27 augustus, donderdag 31 augustus, vrijdag 1 september en zaterdag 2 september vinden er om 19:00 workshops voor volwassenen plaats, waarvoor tickets besteld moeten worden. Het mobiele museum is tijdens de festivaldagen tussen 16:00 en 22:00 vrij toegankelijk.

 

Ruimte voor het bijzondere Limburgse landschap.

Het ontstaan van het Limburgse landschap, de bijzondere diersoorten die hierin voorkomen en de rol van de mens in de natuur. Het mobiele museum De Hooiwagen doet denken aan de hooiwagens waarmee het hooi van het land wordt gehaald en getransporteerd naar de boerenschuur. In De Hooiwagen vind je een tentoonstelling waarin het verhaal van het landschap wordt verteld. Ontdek welke rol water speelt in de historie en de toekomst van het landschap. Hoe dieren medebeheerders zijn en leer het landschap beter begrijpen.

Bij De Hooiwagen organiseren Stefan Cools en Sandra van den Beuken landschapsateliers. Een landschapsatelier is een interactieve werkplaats waarin we samen het nieuwe verhaal van het landschap bedenken.

Voor volwassenen (ZO 27 AUG, DO 31 AUG, VR 1 SEP + ZA 2 SEP, 19.00 DUUR 50 MIN / € 8,50)

Tijdens het landschapsatelier voor volwassenen beeldt men gezamenlijk via een grote zandbak het landschap van vroeger, nu en van de toekomst uit onder begeleiding van beeldend kunstenaar Stefan Cools en landschapsontwerper Sandra van den Beuken.

Voor kinderen vanaf 6 jaar (ZO 27 AUG, WO 30 AUG, ZA 2 SEP + ZO 3 SEP, 13.00 – 16.30 UUR / VRIJE INLOOP / GRATIS)

In het landschapsatelier voor kinderen wordt nagedacht over hoe de dieren door het landschap kunnen bewegen. Hoe steekt bijvoorbeeld een egel de snelweg over? Of waar vinden steenuilen hun eten? Ook worden er nieuwe vlaggen en vaandels ontworpen voor het toekomstige landschap.

 

Concept en uitvoering:

Stichting The Butterfly House i.s.m. Stefan Cools en Sandra van den Beuken

Het mobiele museum is onderdeel van het project ‘Boeren voor de Natuur’, een driejarig multidisciplinair project waarin kunst, natuur & landschap en erfgoed elkaar ontmoeten. De Hooiwagen is een productie in samenwerking met Cultura Nova.