Workshop fotografie: Dansen met Licht (vanaf 12 jaar)

Luc Lodder

Luc Lodder is huisfotograaf van  Cultura Nova. De laatste jaren organiseert hij tijdens het festival ook workshops fotografie voor jongeren vanaf 12 jaar én volwassenen. Zijn nieuwe workshop staat in het teken van het licht. “Het zijn nog steeds donkere tijden; wij maken het lichter en gaan dansen met licht”, aldus Luc. 

In de workshop Dansen met Licht leer je foto’s te maken met licht in het donker. Fotograferen wordt vaker schilderen met licht genoemd. Maar wat als je foto’s maakt van lampjes die dansen? Na de workshop kun je magische foto’s maken van een droomwereld waarin je licht creëert in het donker.  

WAT NEEM JE MEE? 
Omdat dansende lampjes alleen vastgelegd kunnen worden met een lange sluitertijd heb je voor deze workshop een goede camera nodig. Het is belangrijk dat je de sluitertijd kunt instellen op 30 seconden of langer. Daarnaast heb je een statief nodig. Om te kunnen toveren met licht, neem je ook attributen mee die licht geven. Een zaklamp, fietslampje, sleutelhanger met een lampje of zelfs je telefoonschermpje: alles wat licht geeft kan dansen in verrassende beelden.

TIP
Doe donkere (zwarte) kleding aan. Dan val je minder op en zie je alleen je lampjes op de foto.