WIES

Livemuziek in de Spiegeltent

Het vernieuwde Burg. van Grunsvenplein voor Theater Heerlen is gedurende het hele festival het bruisende hart van Cultura Nova. De plek voor ontmoeting tussen publiek en artiesten, verrassende performances, leuke kindervoorstellingen en elke dag een nieuwe band die je gratis ziet in de Spiegeltent. Loop eens binnen, ontdek, en laat je zintuigen prikkelen door WIES!

Het gaat goed met WIES, het Nederlandstalige poptrio uit Amsterdam van Jeanne Rouwendaal, Tobias Kolk en Dan Huijser. Naast invloeden van alternatieve rock en elektronica kenmerkt de muziek van WIES zich door een onmiskenbare Do It Yourself-mentaliteit. De liedjes zijn gedachtespinsels over zowel de grote vragen in het leven als de kleine dingen die een jongvolwassene bezighouden. In 2020 won WIES de 3FM talent Award, een jaar later volgde het debuutalbum Het Is Een Wies met daarop de singles Soms Is Het Te Laat, Barman, Meisje en Radiostilte. Ze speelden op Pinkpop, Best Kept Secret, Concert at SEA én nu dus ook op Cultura Nova. 

De programmering van de Spiegeltentconcerten is een samenwerking tussen Cultura Nova, Parkstad Limburg Theaters en poppodium NIEUWE NOR.