Virtual Reality

Zondagochtend met Marsha Simon (NL)

Na het succes van vorig jaar organiseren we wederom een verdiepend zondagochtendprogramma ditmaal over de boeiende wereld van Virtual Reality. Onder leiding van programmamaker Marsha Simon, onder andere bij Dutch Design Foundation, verkennen we de innovatieve toepassingen van VR in de kunsten; van meeslepende installaties tot interactieve performances. Over hoe kunstenaars en technologische pioniers samenwerken om nieuwe vormen van expressie en beleving te creëren.  

Het programma biedt een unieke kans om de technologische ontwikkelingen en de transformatie van kunst en verhalen te beluisteren en bespreken. Aan bod komt onder andere de VR-film Floating with Spirits van Juanita Onzaga die, in samenwerking met Filmhuis de Spiegel, tijdens het festival individueel te beleven is. Deze indrukwekkende VR-film neemt je mee op een spirituele reis door betoverende werelden, die de grenzen van de werkelijkheid overstijgt.

Babette Wijntjes, oprichter van Cassette (een onafhankelijk filmcollectief en Virtual Reality uitgever in de Benelux) deelt haar inzichten en ervaringen rondom het distribueren en vertonen van immersieve media binnen Nederland.