Vergezichten

Mike Kramer (NL)

Een luisterervaring op hoogte

De geluidswandeling VERGEZICHTEN voert je langs een aantal hoogtepunten in het centrum van Heerlen. Vanaf grote hoogten reikt onze blik namelijk ver(der) en kunnen we de stad op een andere manier onder de loep nemen.

Aan de hand van vertellingen en bijzondere geluiden neemt Mike Kramer je zo mee in verhalen over het ontstaan, de historie en zelfs enkele geheimen die schuilgaan achter Heerlen en zijn omgeving. Soms verteld vanuit geschiedkundig perspectief, soms via een meer poëtische invalshoek, word je rijker aan informatie over bijzondere plekken waar je normaal misschien zomaar aan voorbijgaat.

Mike Kramer
Klankkunstenaar Mike Kramer nodigt zijn luisteraars met behulp van elektronische muziek, field recordings en geluidsinstallaties uit om de omgeving (beter) te leren kennen. In 2018 maakte hij de geluidswandeling Heerlen Gehoor(d). In 2019 presenteerde hij een hoorspel ter viering van de 75-jarige bevrijding van Limburg. En in 2021 en 2023 volgden de geluidswandelingen Verstild en Versteend. Alle producties waren te beleven tijdens Cultura Nova. In zijn werk maakt Mike gebruik van field recordings; realistische geluiden die bijvoorbeeld gemaakt zijn op een dak, in verborgen nissen, luchtkanalen, een onderwaterwereld, het uurwek van een kerkklok stadsruis… Deze geluiden zet hij in zijn producties op artistieke wijze in.

Voor deze geluidswandeling raden wij goed wandelschoeisel aan. Schijnt de zon of regent het; draag gepaste kleding. Hoogtevrees of mindervalide? Mail dan mikekramer@home.nl voor de mogelijkheden.