The Sirens’ Song

Mécanique Vivante (FR)

Na de festivalopening door Gratte Ciel neemt het Franse Theatergezelschap Mécanique Vivante je mee op een muzikale parade door de stad. Speciaal voor Cultura Nova én voor de Gemeente Heerlen maakt de componist van Mécanique Vivante, in het kader van de opening van het Raadhuis en het Stadskantoor The Sirens’ Song; een speciale compositie voor het zevenkoppige polyfoonorkest van muzikale sirenes, live in samenzang met de Limburgse zangeressen Fenna Ograjensek en Lien Haegeman.

Als een moderne rattenvanger van Hamelen trekken oprichter Franz Clochard en zijn gezelschap op veredelde locomotieven door de stad. Langs de route is aandacht voor het sirénium, een uniek instrument dat de Sirenen aanvoert, en voor de beroemde vliegende kettingzaag die de majestueuze roep van een misthoorn in gang zet.

Wandel mee en laat je verrassen op het Raadhuisplein waar met het enige echte Sirenenorkest de feestelijke opening van het gerenoveerde Raadhuis en het nieuwe Stadskantoor van Heerlen wordt gevierd in een grote finale. The Sirens’ Song verkondigt het optimisme dat Francine Houben van Mecanoo, de architect van het Stadskantoor met haar gebouw wil geven aan Heerlen. “Tot mijn achtste woonde ik in Heerlen, een gelukkige tijd”, vertelt zij. “Het optimisme dat ik hier heb ervaren, wilde ik laten terugkomen in een elegant gebouw, dat ik ontworpen heb met respect voor het Raadhuis van Peutz. Het is een aanzet om het centrum te verlevendigen. Een huis in én voor de stad.”

Tip! Maandag 28 augustus trekt Mécanique Vivante met een parade door Voerendaal.

 

Deze voorstelling wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Heerlen in het kader van de opening van het nieuwe Stadskantoor en de heropening van het Raadhuis.

Algemeen concept Franz Clochard Lichtontwerp Pierre Wendels Geluidstechnicus Rémy Gonin
Muzikale compositie Patrice Colet & Benoit Louete Slagwerk Lucie Delmas

Gitaar Eric Lorher
Sirene Franz Clochard
Bellen Millie Dolan
Technici Sarah Dehaes & Nino Beyler Regie Franz Clochard
Production Millie Dolan