The Machinists Reunited Tour 2022

FRONT LINE ASSEM­BLY (CAN) + DIE KRUPPS (DE)

De machinisten zijn herenigd. Het Canadese Front Line Assembly en de Duits-Amerikaanse samenwerking Die Krupps gaan op tour door Europa in augustus 2022. De twee Industrial/EBM pioniers stoppen op zondag 28 augustus voor een exclusieve Nederlandse show in de Nieuwe Nor. Als support zal Tension Control optreden.

Het Canadese Front Line Assembly werd opgericht in 1986 en heeft 18 studioalbums op haar naam staan. Front Line Assembly doet niet graag twee keer hetzelfde: de sound van de band varieerde in de loop der tijd tussen EBM en industrial metal – en op hun album ‘Echogenetic’ (2013) is zelfs dubstep te horen. Ook het laatste album ‘Mechanical Soul’ (2021) is weer een samensmelting van verschillende stijlen en bevat bijdragen van Jean-Luc DeMeyer (Front 242) en Dino Cazeres (Fear Factory).

Die Krupps uit Duitsland bestaan al sinds 1980 en hebben met hun vroege werk een onmiskenbare invloed gehad op bands als Front 242 en Nitzer Ebb. Hun laatste worp ‘Songs From The Dark Side Of Heaven’ (2021) is een cover-album waarop ze nummers van o.a. Queen, Sparks, The Stranglers van een EBM-saus voorzien.