Surgissements

Théâtre du Centaure

Soms doen wezens uit de mythologie hun intrede in de echte wereld; in alledaagse ruimtes, waar ze niet verwacht worden. Dus wees op je hoede, want voor je het weet sta je oog in oog met een verschijning van half-mens, half-paard. De optredens van Theâtre du Centaure zijn onverwacht, spectaculair en magisch. Op donderdag 1 en vrijdag 2 september maken ze een aantal tours door Heerlen-Centrum. Mis het niet!

De centaur kan je verrassen op de hoek van een straat, op een plein of in een tuin… Het beeld van half-man, half-paard is bijna onwerkelijk. Voorbijgangers zijn verbijsterd. Het geroezemoes zwelt aan. Sommige mensen roepen naar dit vreemde wezen, anderen proberen de nek of de flank van het dier te strelen. Manolo, de mannelijke centaur, leidt beveiligers om de tuin door een krant te lezen. Soms kijkt hij op zijn horloge en gaat hij in gesprek met een reiziger over de dienstregeling van een trein. Dan vertrekt de centaur onder de ontroerde blikken van de voorbijgangers, die zich deze verschijning zullen herinneren als een onverwacht intermezzo in hun dag.

Met de performance Surgissements verkent Manolo van Théâtre du Centaure nieuwe artistieke wegen buiten de gebruikelijke theaters. Door in te grijpen in de openbare ruimte transformeert Théâtre du Centaure de werkelijkheid. De verschillende korte optredens van Surgissements geven het alledaagse leven een magische, poëtische kleur, veranderen het perspectief van onze blik en onze gewoonten. Laat je meevoeren door dit bijzondere gezelschap in een hedendaags utopia van onweerstaanbare schoonheid!

De route van Théâtre du Centaure is festivalplein, promenade 2 en 1, Saroleastraat, Maankwarier, Saroleastraat, Bongerd, Pancratiusplein, Pancratiusstraat, Klein Berlijn, Bongerd, Promenade 1 en 2 en dan weer Burgemeester Van Grunsvenplein.