Storytellers

Mike Kramer en Jan Sluijsmans

Elke voorstelling vertelt een nieuw verhaal. 

Storytellers verhaalt op zeer intieme wijze over de origine van de ‘moderne’ mens; het startpunt dat in de academische wereld als hypothese wordt omschreven als ‘the missing link’. De teksten zijn veelal monologen, op zich staande verhalen en/of anekdotes. Maar kloppen deze wel? Moet het geheel eigenlijk geen dialoog zijn, waarbij de luisteraar zelf moet zoeken naar de context? 

Afwisselend op de achter- en voorgrond ondersteunen geluid en muziek de teksten; van subtiel tot extreem elektronisch of live gespeeld met akoestische instrumenten. Visueel wordt kracht bijgezet door middel van donkerte, dan weer subtiel wit licht en stroboscopen, al dan niet verzengd in een dikke laag rook. Het geheel wordt uitgevoerd volgens de ‘cut-up’-techniek van auteur Brion Gysin, die later door William S. Burroughs verder is ontwikkeld en bekend is geworden. Hierbij wordt een bestaande verhaallijn opgedeeld en ontstaat door een nieuwe rangschikking een ander verhaal. Elke voorstelling is hierdoor uniek.

Storytellers wordt live ondersteund door lokale muzikanten.  

OVER MIKE EN JAN
Mike Kramer is geluidskunstenaar, field recordist en componist, artistiek leider van (h)ear en programmamaker bij de Concertzender. Hij maakt concertregistraties voor radio-uitzending en is daarnaast onder namen als Core Shift en CS² als producer actief binnen het Ambient/Techno genre. 

Jan Sluijsmans is componist van Experimental, Drone, Soundscape, Jazz Noir en neoklassieke muziek. 

Met dank aan jongerencentrum Outpoet

VOORPROEFJES

LET OP: niet geschikt voor mensen gevoelig voor epilepsie.