Spuug van God

Willem de Bruin

Een voorstelling van Willem de Bruin over identiteit, familie en anders zijn in een oer-Hollands dorp.  

Spuug van God 

Mijn naam is Willem Arnold de Bruin.
Ik bezit dezelfde initialen als onze koning.
De kleur van onze achternamen vertelt het contrast tussen ons.
Mijn moeder is Nederlands en mijn vader komt van Curaçao.
Ik voel me geen van beide. 

Willem de Bruin confronteert ons met de vraag wat het  betekent om als gekleurde jongen op te groeien in een oer-Hollands dorp in de polder. Hij  valt in heel veel identiteiten uit elkaar, identiteiten die hij niet bij elkaar krijgt.  Van Willem zijn er veel versies.  Hij is niet anders gewend dan zich aan te passen aan de situatie.  Voor elk gezelschap filtert hij een stukje Willem weg of voegt de juiste elementen toe.  Van zijn vader heeft hij geleerd te lachen naar de wereld. Wat van binnen zit, binnen te houden.  Aanpassen, daar is Willem een kei in. 

Een kameleon verandert van kleur, maar is nog steeds een kameleon.
Willem komt ook in verschillende kleuren.
Maar wie Willem is weet niemand.
Zelfs Willem niet.  

OVER WILLEM DE BRUIN 

Willem de Bruin (1985) is muzikant en acteur, onder andere bekend van The Opposites. In 2018 bracht hij zijn zeer lovend ontvangen soloalbum Man in nood uit en in datzelfde jaar maakte hij ook zijn speelfilmdebuut in Catacombe. Bij Likeminds maakt Willem nu zijn eerste theatervoorstelling Spuug van God. 

OVER LIKEMINDS 

Likeminds is een grootstedelijke ontwikkelplek voor meerstemmige theatermakers uit verschillende disciplines.  Hierbij is artistieke diversiteit het uitgangspunt. De grote gemene deler van makers en voorstellingen is eigenzinnig, fluïde, divers, activistisch, rafelig en kwetsbaar. Daarnaast leidt Likeminds Factory jongeren op tot autonoom theatermaker. 

Jongeren t/m 25 jaar kunnen gebruik maken van de speciale jongerenprijs van 16,50
Gebruik daarvoor de bestelknop JONG. Let op: de jongerenprijs is bij deze voorstelling t/m 25 jaar!