Soundsystem for Silence

Myubio (NL)

Myubio’s Soundsystem for Silence is een immersieve klankinstallatie die bezoekers uitnodigt zich opnieuw te verbinden met de natuurlijke geluidsomgevingen van de aarde.  
 
In onze hedendaagse wereld hebben we vaak te maken met geluidsoverlast. Plekken van ware stilte, vrij van klanken die niet gerelateerd zijn aan het akoestische systeem van de aarde, zijn steeds zeldzamer geworden. We grijpen naar noise cancelling koptelefoons om te ontkomen aan de geluidsoverlast die we zelf creëren. We raken losgekoppeld van de natuurlijke omgevingen die ons ooit omringden.  
 
Geïnspireerd door de ‘hoorbare stilte’ van de natuur, ontwikkelde Myubio een modulaire klankinstallatie met intelligente klankbronnen die groeien, transformeren en evolueren. Zo wekken ze in ons een diepe verbinding op met natuurlijke akoestiek. Dit effect wordt versterkt door ruimtelijk licht. Vroege prototypes van de installatie werden ontwikkeld bij Intro in Situ, deze installatie is een vervolg daarop. 
 
Credits
Sound Design: Rutger Muller    
Spatial Design: Ricky van Broekhoven  
Creative Engineering: Nikolai Gillissen 

Intro in Situ

Intro in Situ is een productiehuis voor pioniers van klank en muziek en presenteert ieder jaar op Cultura Nova een aantal getalenteerde makers. Rutger Muller (NL) is een hedendaags componist en interaction designer die geïnteresseerd is in speelsheid en mystiek. Alsook het grijze gebied tussen meditatief en unheimisch geluid.