Sneak Preview DU2024

Destination Unknown (NL)

Hedendaagse kunst in het voormalig DSM-gebouw.

In het voormalige DSM-gebouw bruist het momenteel van creativiteit. Onder de noemer Destination Unknown krijgen tien talentvolle nationale en internationale kunstenaars de kans om hun artistieke visie tot leven te brengen. Deze unieke residentie biedt hen een werkperiode van drie maanden, waarbij het gebouw en de omliggende omgeving dienen als onuitputtelijke bron van inspiratie.

Op 1 juli zijn de kunstenaars begonnen aan hun creatieve avontuur. In het voormalige kantoorpand hebben ze alle gelegenheid om te experimenteren, creëren en innoveren. Hier komen verschillende kunstdisciplines samen, van schilderkunst tot multimedia en installatiekunst.

Na drie maanden van intensief werken en samenwerken, presenteren de kunstenaars het resultaat tijdens een tentoonstelling op 27, 28 en 29 september. Dit belooft een visueel feest te worden voor kunstliefhebbers en nieuwsgierigen. Bezoekers krijgen de unieke kans om het DSM-gebouw te ervaren door de ogen van deze getalenteerde kunstenaars.

Voor wie niet kan wachten tot september, biedt Destination Unknown tijdens Cultura Nova alvast een voorproefje. Kom kijken naar de creatieve processen en kunstwerken in ontwikkeling. Een perfecte gelegenheid om de energie en dynamiek van Destination Unknown te ervaren, voordat de grote finale plaatsvindt.

Met dank aan Mondriaanfonds, Provincie Limburg, Wonen Limburg, Weller, Gemeente Heerlen en Cultura Nova.