Siriana, mijn vriendin

Karlijn Hamer (NL)

Een sensorische muzikale performance over autisme.

Siriana en performer Karlijn Hamer zijn vriendinnen vanaf hun kindertijd. Ze groeiden op in Sittard. Siriana kreeg na vele dwalingen in de hulpverlening op haar dertigste een autismediagnose. Een openbaring die haar veel leed had kunnen besparen als zij had geweten waarom de wereld bij haar zo anders binnenkomt dan bij de meeste mensen.

In een sensorische installatie van fietswielen en kralen, vormgegeven door beeldend kunstenaar Nieke Koek, neemt Karlijn je mee in een muzikale droomwereld. Door middel van persoonlijk documentatiemateriaal creëert ze een intiem portret van Siriana. Aan de hand van herinneringen aan hun kindertijd en de vriendschap van nu, vormt de voorstelling een reis door de binnenwereld van een vrouw met autisme. Een plek voor en van Siriana.

Karlijn Hamer bouwt muzikale werelden waarin zij een stem geeft aan het ongehoorde en onzichtbare. Haar installatie ZOG werd in 2019 bekroond met de Operadagen Award. Karlijn maakt Siriana, mijn vriendin in samenwerking met mensen met autisme, deskundigen en zorgverleners. De inrichting van de ruimte en het licht en geluid zijn geïnspireerd op de wensen en prikkelgevoeligheid van mensen met ASS. Deze voorstelling is prikkelarm, een zogenaamd relaxed performance. Na de performance is er ruimte voor vragen. Check onze website voor een eventueel nagesprek met een deskundige op het gebied van autisme.

  • karlijn hamer
  • WEB_KarlijnHamer_MijnvriendinSiriana_fotoMoonSaris_4411
  • WEB_KarlijnHamer_MijnvriendinSiriana_fotoMoonSaris_4427
  • WEB_KarlijnHamer_MijnvriendinSiriana_fotoMoonSaris_6794

Concept, performance Karlijn Hamer

Makers Karlijn Hamer, Suze van Miltenburg, Sunniva Wetzels

Vormgeving Nieke Koek

Muziek Karlijn Hamer & Mathijs De Valk

Eindregie Paul Koek

Technische productie, lichtontwerp Neal Groot

Productie Pieter Kuypers

Communicatie Britt Mooren

Zakelijk leiding Saly Ndoye-Roozen, Petra de Haan

In coproductie met Touki Delphine & De Veenfabriek

Met dank aan Mondriaan.