Shishani & Miss Cartharsis

Livemuziek in de Spiegeltent

Het vernieuwde Burg. van Grunsvenplein voor Theater Heerlen is gedurende het hele festival het bruisende hart van Cultura Nova. De plek voor ontmoeting tussen publiek en artiesten, verrassende performances, leuke kindervoorstellingen en elke dag een nieuwe band die je gratis ziet in de Spiegeltent. Loop eens binnen, ontdek, en laat je zintuigen prikkelen door Shishani & Miss Cartharsis!

Shishani betekent ‘kroon’ in een van de moedertalen van Namibië. Ze is singer-songwriter met roots in Namibië en België, maar groeide voornamelijke op in Nederland. In haar werkt brengt ze deze werelden samen. Ze heeft verscheidene prijzen gewonnen voor haar werk in het binnen- en buitenland en tourt internationaal.
Ze is geliefd om haar rustgevende en krachtige stem. Haar vocale geluid heeft zowel mystieke lichtheid als de kracht om de ziel te doorboren. Ze treedt op met Miss Cartharsis, een unieke band van vrouwen van kleur, waar de expressie van het vrouwelijke, in al haar facetten, centraal staat.

De programmering van de Spiegeltentconcerten is een samenwerking tussen Cultura Nova, Parkstad Limburg Theaters en poppodium NIEUWE NOR.