Roxeanne Hazes

Livemuziek in de Spiegeltent

Het vernieuwde Burg. van Grunsvenplein voor Theater Heerlen is gedurende het hele festival het bruisende hart van Cultura Nova. De plek voor ontmoeting tussen publiek en artiesten, verrassende performances, leuke kindervoorstellingen en elke dag een nieuwe band die je gratis ziet in de Spiegeltent. Loop eens binnen, ontdek, en laat je zintuigen prikkelen door Roxeanne Hazes!

Met haar debuutalbum In Mijn Bloed (2017) sloot Roxeanne een periode af; ongelukkig, zoekend, boos. Het maakproces was haar therapie. Haar kwetsbaarheid en eerlijkheid werden beloond met lovende reacties, een hit en een Edison. “Onze monden vielen open”, luidde het juryrapport. “Hazes vindt zichzelf opnieuw uit als kwetsbare popdiva die put uit rock, pop, levenslied, R&B en dance.” Dit jaar presenteert Roxeanne Hazes – intussen moeder en in een compleet andere fase van haar leven –haar tweede album: elektronische, soms eclectische donkere popgeluiden met een nostalgisch levenslied randje in een modern jasje: “Ik zal altijd die melancholie in me houden. Dat zal in mijn Hazes-DNA zitten. Laat mij daar af en toe maar in zwelgen.”

De programmering van de Spiegeltentconcerten is een samenwerking tussen Cultura Nova, Parkstad Limburg Theaters en poppodium NIEUWE NOR.