ROUGE!

Gratte Ciel (FR)

Ook dit jaar zijn er weer spectaculaire voorstellingen te zien in heel Parkstad. Zo verwelkomen we in Kerkrade en Brunssum de Nederlandse première van ROUGE!

ROUGE! is een beeldende en monumentale muziekdoos. Een scharlaken- rode draaimolen die aangeblazen wordt door een duizelingwekkende circuswervelwind. ROUGE! is een oproep om samen het leven te vieren. Rood is de kleur met de krachtigste symboliek. Het is de kleur van vuur en bloed, die wordt geassocieerd met energie, oorlog, gevaar, vastberadenheid. Maar ook de kleur van passie, verlangen en liefde. Rood is een emoti- oneel intense kleur: rood verhoogt de stofwisseling, de ademhalingssnelheid én de bloeddruk. Zeker ook bij ROUGE! In deze voorstelling komt de wereld van de multidisciplinaire aerialists en performers van Gratte Ciel samen met die van beeldende kunstenaars en technici. ROUGE! is een barok huzarenstukje waarin acrobaten, dansers en performers elkaar aantrekken en uitdagen. Toewerkend naar dat ene moment, een snapshot van een spectaculaire ontmoeting hoog in de lucht.

Van dezelfde groep is in Heerlen op het festivalplein de openingsvoorstelling TAWA te zien!

 

Gratte Ciel

Gratte Ciel maakt onder artistieke leiding van Stéphane Girard en Camille Beaumier organische, dromerige voorstellingen waarmee het gezelschap diepe herinneringen wil achterlaten bij het publiek. Waar dan ook in de wereld. In hun werk verbindt dit gezelschap op unieke wijze hun verticale speelveld met het publiek in de horizontale ruimte.

Artistieke leiding Stéphane Girard en Camille Beaumier i.s.m. Benoit Belleville
Luchtontwerp Rémy Legeay
Kostuumontwerp Laura Tavernier en Sari Brunel

Gratte Ciel wordt ondersteund door De DRAC Provence-Alpes-Côte-d’Azur, La Région Sud, Le Département des Bouches-du-Rhône en La Ville d’Arles.