Rooftop tour

SCHUNCK

Bekijk Heerlen vanaf het dak van Q-park Putgraaf

In het kader van the Heerlen Rooftop Project is het dak van de Q-Park Putgraaf veranderd in een groene oase. Plantenbakken vol kruiden, groenten, eetbare bloemen en heerlijke zitjes zorgen samen een bijzondere plek in, met zicht op het Heerlense dakenlandschap. Om meer te weten te komen over dit project en haar stedelijke omgeving, zijn er in juli, augustus en september op de laatste zondag van de maand Rooftop-tours. 

Over de tour 

De tour begint in de hal van SCHUNCK Glaspaleis. Samen met stadsgids Jenny Kranendonk wordt de kleine expositie in het Glaspaleis bekeken om vervolgens de weg te vervolgen naar het dak van Q-Park Putgraaf. Daar wordt tekst en uitleg gegeven over het ontwerp van architectencollectief Selvatico, waarbij de tuin is opgedeeld in groene kamers die biodiversiteit stimuleren en natuur de stad in brengen. Vervolgens zal Jenny aan de hand van het bijzondere uitzicht op de stad een korte geschiedenis van Heerlen geven.   

We verzamelen in de hal van SCHUNCK Glaspaleis. Bij slecht weer kan de Rooftop tour helaas niet doorgaan. Er is plek voor 20 deelnemers, aanmelden hoeft niet. Vol = vol.