REMOTE POSTING

Sachit Ajmani and the OWRSI Collective (IN)

REMOTE POSTING is een muziektheaterstuk dat zich afspeelt in de verre toekomst, waar normale mensen als astrowokers naar de ruimte gaan en daar alledaagse, maar winstgevende taken uitvoeren. 

Antroworker Kim is akkoord gegaan met een langere plaatsing in de ruimte dan meeste andere mensen. Met alleen ruimteschipgeluiden en de AI van de boordcomputer als gezelschap, ervaart ze een eenzaamheid die zowel diepgaand als uniek is. Dezelfde eenzaamheid waar hedendaagse olieboorders of vuurtorenwachters uit het verleden mee werden geconfronteerd. Misschien is het fenomeen isolatie over verschillende generaties en de onafzienbare ruimte heen wel minder veranderd dan we denken. We stellen onze toeschouwers de vraag: zijn we echt veranderd door tijd en technologische vooruitgang?

Credits
Tekst en muziek Sachit Ajmani
Gespeeld door: Jeske de Haart, Colin Crandal, Marie Hesberg, Nader Adabnejad, Sachit Ajmani.

Met in het Engels gesproken teksten

Intro in Situ
Intro in Situ is een productiehuis voor pioniers van klank en muziek en presenteert ieder jaar op Cultura Nova een aantal getalenteerde makers. Sachit Ajmani (IN) is een componist en pianist met een interdisciplinaire praktijk. Zijn werk balanceert nauwkeurigheid en spontaniteit, en omarmt het continuüm tussen het precieze en het geïmproviseerde.