Rebuilding a Voice

King Sisters / VIA ZUID

“Rebuilding a Voice is een fascinerend a-capella-theaterconcert waarin het spanningsveld tussen uniformiteit en het individu centraal staat”– Theaterkrant 

King Sisters – Rebuilding a Voice 

In ‘Rebuilding a Voice’ deconstrueren drie zussen de stem, op zoek naar meerstemmigheid. Via klank en fysiek spel breken de King Sisters nieuwe vormen open, geïnspireerd door hedendaagse muziekgenres, van klassiek, jazz tot pop. Zo leggen ze de veelkleurigheid van de menselijke stem bloot.  

Met hun voorstellingen begeven King Sisters zich op het snijvlak van concert en performance. Hun muzikale chemie valt naadloos samen met hun zussen-dynamiek. Een monoloog wordt onderbroken door een zangstuk, een zangstuk onderuitgehaald door een performance. Centraal staat het onderzoek naar het individu te midden van het collectief. In ‘Rebuilding a Voice’ grijpen de King Sisters de vrouwelijke stem bij de lurven, ontkrachten ze de prestatiemaatschappij en bevragen ze de vrijheid van een underground cultuur. Is het mogelijk je eigen stem te hebben binnen een bestaande mal? Vanuit een scala aan transformaties doen ze een voorstel voor een utopische, meerstemmige maatschappij. 

De King Sisters maakten eerder Song of the Sisters (2018) en Talking Songs (20/21). Naast hun collectieve werk maken de zussen ook individueel werk: Joske als actrice en theatermaker, Annelie als vocalist en componist en Marthe als beeldend kunstenaar en performer. In hun collectieve werk is de stem de verbindende factor.