Prins Bink

Bink van Vollenhoven (NL)

Beeldend kunstenaar, schrijver en conceptbedenker Bink is non-binair. Mooi woord, maar hoe voelt dat nou eigenlijk? Daarover gaat deze theatermonoloog. Bink geeft antwoord op de vraag hoe het is om je geen man én geen vrouw te voelen. Intussen kijk je live mee met Binks digitale zelfportretten op diens smartphone. Een beeldverhaal, opgetekend tijdens een pittig, geestelijk en lichamelijk bewustwordingsproces waardoor Bink kon veranderen in een prins én het hart veroveren van de Coolest Princess!

Wat is jouw echte naam? Prins? Prinses? Of een beetje ‘ertussenin’? Bink’s verhaal is persoonlijk én universeel. Het inspireert om na te denken over wie je bent en om te kiezen voor jezelf. Na de performance is er mogelijkheid tot een gesprek of om vragen te stellen.

Performance, script, tekeningen en soundscape: Bink van Vollenhoven

Regie: Sander van Egmond

Productie: In Infinity Productions met ondersteuning van Toneelgroep Maastricht

bink.casa.nl

Tijdens (en na) Cultura Nova is in Cultuurhuis Heerlen de fototentoonstelling PROUT van Ilvy Maijen te zien. PROUT is een doorlopend fotoproject waarbij Ilvy Maijen queer jongeren fotografeert. Enerzijds met als doel om via hun verhalen meer begrip en acceptatie te creëren. Anderzijds om anderen te helpen die struggelen met hoe zich zelf te kunnen zijn op het gebied van geaardheid, seksualiteit en gender(expressie).