Pigments

CirkVOST (FR)

‘Vijftig minuten zonder de grond te raken!’

Het Franse CirkVOST is één van ‘s werelds meest vooraanstaande trapezegezelschappen. In het spectaculaire PIGMENTS gaan ze de uitdaging aan om bijna een uur lang – zonder grondcontact – vijftien meter boven de grond elkaar op te vangen en los te laten. Waar je ook kijkt, er is altijd wel iets te zien.

Een gigantische metalen installatie wordt een krioelend hol van acrobaten die klimmen en vallen, zweven en landen, spelen met ritme en woest dansen. Het draait daarbij allemaal om vertrouwen en groepsdynamiek. Voor individualisme is hierin geen plaats. Elk solo-initiatief kan de groep namelijk uit balans brengen. Is het daarmee een allegorie van de huidige maatschappij of louter rebellie tegen de wetten van de zwaartekracht? Het is hoe dan ook meer dan acrobatiek, het is een woeste, poëtische dans. En naast een poging om onszelf te bevrijden uit de existentiële beweging die ons allemaal inhaalt en waar we desondanks van moeten leren houden, is het ook gewoon een fantastisch spektakel.

Het Franse circusgezelschap CirkVOST – opgericht in 2007 – is gespecialiseerd in luchtdisciplines en -experimenten. Inmiddels is de groep uitgebreid en nemen 20 mensen deel aan het avontuur. Het artistieke makerscollectief CirkVOST biedt met hun luchtcircussen originele en indrukwekkende podiumontwerpen die in dienst zijn van beweging. ‘De een kan niet bewegen zonder de ander’.

Waar in het ging van PIGMENTS iedereen in het blauw is gekleed – de kleur van de lucht – eindigt de voorstelling met een regenboog van Pigmenten: blauw, geel, paars, rood. Het ecosysteem is tot leven gekomen…

Deze voorstelling is gratis te bezoeken. Reserveren is niet nodig.

Credits 
Mise en piste: Compagnie CirkVOST 
Acrobatie: Arnaud Cabochette, Maximilien Delaire, Jérome Hosenbux, Elie Rauzier, Théo Dubray, Louise Aussibal,  Elien Rodarel, Tiziana Prota, Océane Peillet, Benoit Belleville, Célia Casagrande-Pouchet, Sébastien Lépine 
Muziek: Sébastien Dal Palu 
Mise en air: Benoit Belleville, Germain Guillemot 
Muziek/compositie: Sébastien Dal Palu, Simon Delescluse 
Lichtontwerp: Simon Delescluse assisté de Clément Huard 
Algemene regie: Frédéric Vitale 
Lichtregie: Simon Delescluse, Clément Huard 
Muziekregie: Maxime Leneyle, Adrien Meulien 
Kostuum: Emma Assaud 
Productie: CirkVOST

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Kerkrade en Gemeente Brunssum