Moonlight Benjamin (HT/FR)

Livemuziek in de Spiegeltent

Het vernieuwde Burg. van Grunsvenplein voor Theater Heerlen is gedurende het hele festival het bruisende hart van Cultura Nova. De plek voor ontmoeting tussen publiek en artiesten, verrassende performances, leuke kindervoorstellingen en elke dag een nieuwe band die je gratis ziet in de Spiegeltent. Loop eens binnen, ontdek, en laat je zintuigen prikkelen door Moonlight Benjamin!

Moonlight Benjamin – dit is haar echte naam en geen artiestennaam! – groeide op in een weeshuis in Haïti. Het kerkgezang dat zij daar veel hoorde, inspireerde haar om zelf te gaan zingen. Later raakte zij in de ban van de intrigerende klanken van voodoomuzikanten en in haar nieuwe thuisland Frankrijk leerde zij de westerse rock en jazz kennen. Zie hier alle ingrediënten die samenkomen in de geweldige voodoo-trance, waarmee de ‘Punky Voodo Queen’ Moonlight Benjamin publiek over de hele wereld bezweert. In 2020 bracht ze haar vierde album Simido uit. Laat je meevoeren door deze originele fusie tussen Caribische voodoo-melodieën en ritmes, jaren 70 Amerikaanse bluesrock en de diepe, rebelse stem van Moonlight Benjamin.  

De programmering van de Spiegeltentconcerten is een samenwerking tussen Cultura Nova, Parkstad Limburg Theaters en poppodium NIEUWE NOR.