MEUTE (DE)

MEUTE (DE)

“So who says Germans don’t have the funk???” – Âme

De bas trilt, confetti glinstert en de rode uniformen knallen in flitsend stroboscooplicht. Met zijn explosieve mix van hypnotiserende stuwende techno en expressieve brassband muziek, trakteert de elfkoppige marching band MEUTE uit Hamburg Cultura Nova op een avondje akoestisch raven.

Wat in 2015 als experiment op de straten van de Hamburgse wijk St. Pauli werd geboren, is onder de naam MEUTE uitgegroeid tot een iconische festivalact. Ze lanceerden drie studioalbums, waaronder het recente TAUMEL. Ze stonden op legendarische festivals zoals Coachella én ze maken deel uit van het vierde seizoen van de Netflix-serie Babylon Berlin, waarin zij laten zien hoe techno raves zouden hebben geklonken in de jaren 30 van de vorige eeuw.

Het moge duidelijk zijn: MEUTE is geen alledaagse fanfare of brassband. Het begon met een uit de hand gelopen weddenschap om beroemde techno- en electroklassiekers te herwerken met percussie en koperblazers. Vervolgens sneuvelden in die unieke verbinding tussen pompende techno en vrolijke blazers alle muzikale codes en hokjes die denkbaar zijn. Overal waar MEUTE gehuld in hun beroemde rode jassen het podium betreedt, overrompelt dit elftal uit Hamburg met hun show en fantastische akoestische muziek waarin geen digitale bewerking te pas komt.

In coproductie met Parkstad Limburg Theaters.

 

“One of the most unusual and successful new Hamburg music projects.” ZEIT

“Amazing.” BBC Radio 1

“[…] every appearance causes euphoria. Libération

“Symphonisch. Hymnisch. Orchestral.“ FAZ

“Hard, fast, rhythmic, rousing. A Hamburg marching band makes the world dance.” Stern

“Coachella’s most curious booking?” Variety

“Watch MEUTE creating history” Get Lost to be Found

“The party’s most unforgettable moment.” Resident Advisor

“I LOVE it!!!! Such a great arrangement.” Trentemøller

“EXCELLENT …….. LOVIN IT. U guys are Genius.” Laurent Garnier