Matteo Myderwyk

Livemuziek in de Spiegeltent

Het vernieuwde Burg. van Grunsvenplein voor Theater Heerlen is gedurende het hele festival het bruisende hart van Cultura Nova. De plek voor ontmoeting tussen publiek en artiesten, verrassende performances, leuke kindervoorstellingen en elke dag een nieuwe band die je gratis ziet in de Spiegeltent. Loop eens binnen, ontdek, en laat je zintuigen prikkelen door Matteo Myderwyk!

Matteo Myderwyk bracht als eerste Nederlandse pianist ooit een soloalbum – Notes of Longing – uit bij het gerenommeerde label Warner Classics. Dit album markeert een kantelpunt in de carrière van deze klassiek geschoolde pianist. Hij besloot de muziek van zijn helden Bach, Liszt en Messiaen en ook alle klassieke regels achter zich te laten en zijn eigen muzikale taal te vinden, met als doel in het moment muziek te maken. Dit was gelijk de belangrijkste les die hij leerde in deze experimentele periode; muziek staat niet op papier maar wordt in het moment gemaakt. Nu is er geïnspireerd door zijn nieuwe woonplek en Debussy’s Suite Bergamasque een nieuw album, Veluwe Suite; een sfeervolle collectie pianocomposities gewijd aan dit prachtige natuurgebied. Hoe heerlijk kan een festivalzondag beginnen. 

De programmering van de Spiegeltentconcerten is een samenwerking tussen Cultura Nova, Parkstad Limburg Theaters en poppodium NIEUWE NOR.