Machine de Cirque

Machine de Cirque

“Hilarische circusslapstick met ijzingwekkende acrobatiek” – de Theaterkrant

Machine de Cirque uit Canada presenteert een knotsgekke, vrolijke circusvoorstelling voor jong en oud met veel muziek en komische stunts. Het podium lijkt wel een bouwplaats. Een metershoge ijzeren stellage staat pontificaal in het midden, omgeven door trapezes, fietsen, een wip en allerlei percussie-instrumenten. Met dat gereedschap zetten vier circusartiesten en een percussionist entertainment op letterlijk hoog niveau neer. 

De voorstelling  Machine de Cirque  van het gelijknamige Canadese gezelschap zuigt je vanaf de eerste duizelingwekkende bijna-val van een van de acrobaten mee van ijzingwekkende spanning naar lachen tot je kaken pijn doen. Dat van het aangekondigde verhaal over vier acrobaten die overleven na de apocalyps niets is terug te zien, doet er na de eerste stunts niet meer toe. (Aldus de Theaterkrant). 

Het Canadese Machine de Cirque verwerkt hoge doses van duizelingwekkende acts, krachtige emoties, poëzie en veel humor in zijn vernieuwende en originele voorstellingen.

Het circusgezelschap Machine de Cirque zet een ongekende show neer, vol halsbrekende toeren en grappige circusacts. De mannen zitten vast in een wereld zonder auto’s, elektriciteit en computers. Er zit maar één ding op: opnieuw beginnen met alles wat ze kunnen vinden! Ze knutselen van alles in elkaar: een steigerbuis blijkt prima te functioneren als Chinese paal en een fiets kan op allerlei (on)mogelijke manieren bereden worden. Een bijzondere show waar je bij wilt zijn!  

Machine de Cirque is een circusgezelschap uit Québec City. Het gezelschap verwerkt hoge doses van duizelingwekkende circusacts, krachtige emoties, poëzie, intelligentie en humor in zijn innovatieve en originele voorstellingen. De ingenieuze creaties van Machine de Cirque vermengen vakkundig het hoogste niveau van hedendaags circus met muzikale en theatrale voorstellingen. Machine de Cirque’s unieke benadering van de circuskunstenshows raken het hart en ontroeren de geest.