Kom je?

Lieke van der Vegt (NL)

Met de intieme en beeldende locatievoorstelling Kom je? laat Lieke van der Vegt samen met sekswerker Lola een rood licht schijnen op het oudste beroep ter wereld.  

De performance Kom je? onderzoekt de betekenis van sensualiteit, liefde en lust. De ramen van een pand in de binnenstad kleuren traditioneel rood. Achter een gordijn beweegt het silhouet van een vrouw. Vanaf de straat gluurt het publiek naar binnen. Wie durft een kijkje te nemen achter het raam, voorbij de oppervlakkige blikken en het maatschappelijk stigma? Wat zien we in de weerspiegeling? Wat kunnen wij leren van het oudste beroep ter wereld?

Kom je? is een intiem spektakel over sekswerk: de schoonheid en haar schaduwzijde. Aan de voorstelling ging een uitgebreid vooronderzoek vooraf van interviews met ervaringsdeskundigen. Deze verhalen vormen de basis voor de uiteindelijke performance.  

Lieke van der Vegt is eerder te zien geweest op Cultura Nova met eigen werk en met het collectief The Midnight Specials. 

Credits
Concept: Lieke van der Vegt 
Performance: Lieke van der Vegt en Lola 
Artistieke coaching: Naomi Steijger 
Eindregie: Anne van der Vegt 
Decor en kostuumontwerp: Nine van Weert 
Artistieke bijdrage: Marthe Koning 
Productie: Carlijn Hartlief 
Lichtontwerp: Mathijs van Til 
Lichtadvies: Freek Ros 
Technologie (licht/decor): Iwan Kolk 
Marketing: Thomas Siemonsma 

Kom je? is geproduceerd door makerhuis VAKTOR i.s.m. Zwolse theaters en in coproductie met VIAZUID, talentontwikkeling. 

Met dank aan Fiedel van der Hijden 

VIA ZUID
VIA ZUID steunt beginnende professionele podiumkunstenaars in en vanuit Limburg op weg naar de beroepspraktijk. Samen met partners als Cultura Nova krijgen talentvolle makers de kans de wereld te verrassen en verrijken met hun voorstellingen en projecten.