Keith Haring / Grace House Mural

SCHUNCK

Bij SCHUNCK is tot en met 25 september ‘Keith Haring: Grace House Mural’ te zien. De expositie focust op het vroege werk van Keith Haring uit de periode 1980-1984 en op het spontane karakter van zijn oeuvre. Haring is vooral bekend van zijn kleurrijke figuren, maar deed vele meer. Je ziet de dertiendelige muurschildering die hij in de jaren ‘80 maakte in jongerencentrum Grace House (New York). De wandstukken zijn in 2016 op archeologische wijze uit het pand gehaald en zijn nu voor het eerst in Europa te zien.

Naast de murals toont de expositie ook een deel van de 5000 (!) subway drawings die Keith Haring maakte. Dankzij de getoonde foto’s van vriend en fotograaf Tseng Kwong Chi, krijg je een kijkje in het leven van Haring en de daarbij behorende clubscene van New York in de jaren ‘80.

Daarnaast is er de serie tekeningen die Haring maakte voor de dansvoorstelling Epochal Songs (1982) van danser en choreograaf Muna Tseng. Voor de tentoonstelling in SCHUNCK is de dansvoorstelling opnieuw tot leven gewekt via een installatie. Gedurende de week worden er dagelijks extra rondleidingen gegeven. Kijk voor de exacte data en tijden op schunck.nl/keith-haring.