Jeugdfilms op het festivalplein

Samen met Filmhuis De Spiegel presenteert Cultura Nova vier arthouse familiefilms op het Festivalplein. Zak weg in de diepe stoelen of neem je eigen ligstoelen of picknickdeken en wat lekkers mee! De films zijn geschik voor kinderen in verschillende leeftijden.

Dancing Queen 6+
ZA 31 AUG – 15.00 uur
Mina haar wereld komt op de kop te staan wanneer de beroemde danser E.D. Win naar haar stad en dus ook school verhuist. Ze wordt halsoverkop verliefd. Wanneer hij iedereen uitnodigt voor een auditie voor zijn nieuwe dansploeg, ziet Mina haar kans schoon en schrijft zich in. Maar er is één ding dat ze vergeten is: ze kan niet dansen! Van een ongemakkelijke eerste auditie tot een zenuwslopende show leert Mina hoe ze de demonen van zelftwijfel moet bestrijden.
Noorwegen

Rosa de kleine bloemenfee AL
ZO 1 SEP – 14.00 uur
WO 4 SEP – 13.00 uur
Rosa is een kleine bloemenfee die alleen leeft in haar rozenstruik. Op een dag ontmoet ze de avontuurlijke vlinder Silke. Ze worden meteen vrienden ondanks hun verschillen: Silke wil op avontuur en Rosa wil in haar rozenstruik blijven. Maar wanneer Silke wordt ontvoerd, moet Rosa haar angsten loslaten om Silke te redden.
Denemarken
Regie: Kalma Holmbäck
Duur 75 min
Nederlands gesproken

Stoere Frans en de gestolen juwelen 6+
WO 4 SEP – 15.00 uur
ZA 7 SEP – 15.00 uur
Weet je hoe het is als een groot probleem klein begint? Frans, een jongen uit Wenen, doet dat zeker. Zijn beste vrienden, Gabi en Eberhard, zijn altijd aan het kibbelen. Maar Frans vindt ze allebei even leuk. En als zij als echte rechercheurs hun strenge buurvrouw, mevrouw Berger, op heterdaad willen betrappen op stelen, zullen ze gewoon moeten samenwerken. Zoals altijd lopen de dingen heel anders dan verwacht…
Duitsland/Oostenrijk
Regie: Johannes Schmid / Duur 72 min
Nederlands gesproken

Yuku en de himalayabloem AL
ZO 8 SEP – 14.00 uur
Yuku is het oudste kind uit een grote muizenfamilie. Zij moet de voedselvoorraad bewaken maar luistert liever naar haar oma; een meesterlijke verteller met een wonderlijke ukelele. Wanneer het einde van oma’s leven nadert, vertrekt Yuku op een muzikale zoektocht naar de Himalayabloem, die eeuwig licht geeft. Zodat oma die kan meenemen op haar ‘laatste reis’.
België, Frankrijk, Zwitserland
Regie: Arnaud Demuynck, Rémi Durin
Duur 65 min
Nederlands gesproken