I May Fall into the Sound

Show Pony (USA)

Show Pony is het soloproject van de in Amsterdam gevestigde Amerikaanse contrabassist en zangeres Laura Nygren. In haar nieuwe audiovisuele project I May Fall into the Sound, dat ze maakte met Tatiana Rosa & Nina Kay, onderzoekt ze met een synthesizer de erosie van het menselijk lichaam als metafoor voor onze verouderende planeet. Daarbij focust ze zich op het kleine eroderende eiland Massancumock. Naar verwachting zal het eiland vlakbij de plek waar Nygren opgroeide, tegen 2026 verdwijnen in de omliggende zee. 
 
Met behulp van beats, synths, strijkers en tekst creëert Show Pony atmosferische landschappen; een wereld om in te verdwijnen. Tijdens live optredens brengt zij deze landschappen voor het publiek tot leven door haar immersieve uitvoeringen.  
 
In 2021 lanceerde Show Pony haar gelijknamige debuut-EP, gemaakt in samenwerking met producer/multi-instrumentalist No Compliments, in een speciaal ontworpen 3D-online ruimte tijdens de online editie van Rewire Festival. In 2022 creëerde ze Lullaby for a Slow Apocalypse met Tatiana Rosa & Simon van Steenis, een performatieve installatie die strijkinstrumenten, keramische instrumenten en kamermuziekarrangementen van haar debuut-EP combineert. Dit werk daagde het publiek uit om hun definities van het einde van de wereld in twijfel te trekken.  
 
Credits 
Concept: Show Pony, Nina Kay & Tatiana Rosa  
Muziek & performance: Show Pony  
Scenography & 3D modeling: Nina Kay  
Visuals: Tatiana Rosa  
Styling: Nell Schwan  
Artistieke begeleiding: Marcel Wiercx & Fedor Teunisse  
 
Mogelijk gemaakt met steun van Rizoom.

Intro in Situ
Intro in Situ is een productiehuis voor pioniers van klank en muziek en presenteert ieder jaar op Cultura Nova een aantal getalenteerde makers. Laura Nygren is met haar project onderdeel van Rizoom, het landelijke netwerk voor de ontwikkeling van muziek, waar Intro in Situ een van de initiatiefnemers is. Intro in Situ werkt hierin samen met Muziekgebouw aan ‘t IJ, Korzo, de Doelen, Gaudeamus, November Music en Asko|Schönberg.