Huis van Emoties

David Bade (NL)

Een unieke ontmoeting tussen kunst en geestelijke gezondheidszorg.

Theater en beeldende kunst geven hou- vast om taboes te doorbreken en moeilijke onderwerpen te delen. Met elkaar en met het publiek. Beeldend kunstenaar David Bade heeft vanuit zijn kunstpraktijk veel ervaring in het werken met de geestelijke gezondheidszorg. Als geen ander weet hij diverse groepen mensen te enthousiasmeren en met elkaar in contact te brengen.

Het Huis van Emoties is een paviljoen op het festivalplein. Het ‘Huis’ is ontworpen door David Bade en toont werken die door cliënten en medewerkers van Mondriaan zijn gemaakt. Het bouwen en inrichten van het paviljoen samen met cliënten en medewerkers van Mondriaan GGZ laat zien hoe kunst als een brug tussen mensen kan dienen. Bezoekers krijgen ook de kans om deel te nemen aan het creatieproces. David Bade is het gehele festival aanwezig om bezoekers en deelnemers te betrekken bij het maken van nieuwe kunstwerken en deze werken toe te voegen aan het groeiende paviljoen. Tijdens Cultura Nova is het ‘Huis’ gratis toegankelijk.

David Bade (Willemstad 1970, Curaçao) is een Nederlandse beeldhouwer, installatiekunstenaar, schilder en tekenaar. In 2006 richtte hij samen met Tirzo Martha het Instituto Buena Bista (IBB) op Curaçao op. Het IBB verzorgt een artist-in-residency-programma, organiseert culturele projecten en biedt opleidingsmogelijkheden voor lokale kunstenaars. In 2013 zijn David Bade en SCHUNCK een samenwerking aangegaan voor Bades hele leven: David Bade tekent Heerlen onder de tafel. Met steun van het VriendenLoterij Fonds realiseert SCHUNCK zo samen met Bade een serie bijzondere groepsontmoetingen en -portretten in Heerlen. Deze portretten worden in de stadscollectie opgenomen. Ze vereeuwigen de mensen van de stad in de kunstcollectie.

In coproductie met Mondriaan GGZ, Cultura Nova en SCHUNCK Museum.

Houd er rekening mee dat deze installatie trappen bevat.