House

Rosa Vrij (NL)

House is het eindstation van Rosa Vrij’s jarenlange artistieke en persoonlijke onderzoek naar ruimte geven en ruimte innemen, gebundeld in een publicatie. Het publiek leest en ervaart dit boek in de vorm van een performatieve boekpresentatie.

‘A house. A house in which there is no

boundary between interior and exterior.

In which there is no separation between

wall, floor and ceiling and where gravity

shifts. A house that moves, and in which

the kitchen is not standing anymore where

it was standing just before.’

Toen Rosa Vrij en haar partner Ben Weir in 2018 gingen samenwonen, nodigde ze hem uit voor een artistieke uitwisseling. Samen reflecteerden ze op de relatie tot hun huis en tot elkaar. Via tekeningen, sculpturen, tekst en performance creëerden Rosa en Ben een imaginair huis waarin het lichaam en architectuur samensmolten. Tijdens de performatieve boekpresentatie gaat het publiek door dit archief heen. Langzaamaan worden de bezoekers zelf onderdeel van een reis door architectonische, persoonlijke en emotionele ruimtes. Want hoe verhoud je je eigenlijk tot de ander en tot de ruimte om je heen?

De performance is Nederlandstalig, de tekst van het boek is in het Engels.

 

Performance & publicatie: Rosa Vrij

Artistiek onderzoek: Rosa Vrij en Ben Weir

Coproducent: VIA ZUID met dank aan de Master Theater van de Toneelacademie Maastricht

Met dank aan SCHUNCK

VIA ZUID steunt jonge podiumkunstenaars op weg naar de professionele beroepspraktijk. In en vanuit Limburg. Samen met partners als Cultura Nova krijgen talentvolle makers de kans de wereld te verrassen en verrijken met hun voorstellingen en projecten.