Hier is niet… Carry Slee

Het Genootschap i.s.m. PANDA en SCHUNCK

Hier is niet Carry Slee… maar wel Erik Jan Harmens. 

Het wordt langzamerhand een traditie: de jonge literaire talenten van Het Belangrijk Genootschap Met Een Nog Onduidelijke En Steeds Wisselende Maar Immer Literaire Inhoud nodigen tijdens Cultura Nova een bekende schrijver niet uit omdat diegene bijvoorbeeld te duur is of niet meer leeft. Dit jaar zal dus niet Carry Slee worden uitgenodigd (want Carry Slee is voor kinderen). Erik Jan Harmens wordt wel uitgenodigd. 

ERIK JAN HARMENS DUS!
Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels. De meest recente, kom (2019), ging over hijgen. Het gedicht ‘h h’, dat bestaat uit 56 maal één en dezelfde letter, behoort tot de klassiekers in de Nederlandse poëzie. Hij was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland en publiceerde zes romans, waaronder  Rigolettohof (2021); de Alphense roman, over hoe een man opgroeit in de jaren zeventig en tachtig in de nabijheid van een winkelcentrum (de Ridderhof) dat later, op 9 april 2011, in een plaats delict zou veranderen. In september 2021 publiceerde Harmens in NRC Handelsblad een essay over de diagnose autismespectrumstoornis die hij twee jaar geleden kreeg. Over die diagnose maakt hij op dit moment een non-fictieboek. Verder in voorbereiding is een album met Nederlandstalige liedjes en een biografie van rapper Hef. 

HET GENOOTSCHAP
Het Genootschap is een groep jonge literaire talenten onder begeleiding van PANDA (Merlijn Huntjens) en SCHUNCK (Eugene van Loo). Zij komen maandelijks samen om te werken aan teksten, om te praten over het verschrikkelijke literaire landschap en het onzekere schrijversbestaan. 

CREDITS
Dit programma komt tot stand met dank aan SCHUNCK, Boekhandel van der Velden – van Dam en de 23e Literaire Zomer.