Hallo Heële!

Angela de Weijer (NL)

In Hallo Heële neemt klankkunstenaar en componist Angela de Weijer je via opgenomen geluiden, samples en teksten mee in haar eerste indrukken van deze stad. Na de performance is er gelegenheid om met Angela in gesprek te gaan, vragen te stellen en verhalen te delen. Het is tenslotte een kennismaking. Iedereen is van harte uitgenodigd!   
 
Klankkunstenaar en componist Angela de Weijer is nieuw in Heerlen. Dingen zijn anders dan thuis, het landschap heeft reliëf. Er is zo veel te zien en te horen. Daarom neemt Angela de tijd om de stad op zich in te laten werken, te onderzoeken en van allerlei kanten te bekijken. Mensen en plekken leren kennen.  
 
Angela de Weijer, die werkt onder de naam Miss Milivolt, is een multidisciplinaire artiest, componist en dj uit Eindhoven. Ze was stadscomponist van Meierijstad (2020 – 2022) en speelt synthesizer in het experimentele ambient-drone collectief Drone Assembly. Voor de periode september 2024 tot en met september 2026 heeft Intro in Situ De Weijer aangewezen als stadscomponist voor de stad Heerlen. Tijdens Cultura Nova begint haar werkperiode. Gedurende anderhalf jaar zal Angela de Weijer alle gebieden en wijken van de gemeente Heerlen verkennen, haar geschiedenis ontdekken, mensen ontmoeten en aan de hand van haar bevindingen composities ten gehore brengen. 
 
Centraal in het werk van Angela staat anders luisteren naar en nadenken over de wereld zoals we die kennen. Het startpunt voor haar artistieke onderzoeksprojecten is vaak een vraag of observatie, maar het kan ook beginnen met een gedachte-experiment of woordgrap. Angela onderzoekt grote onderwerpen en componeerde zo al voor luchtalarmen en monumentale Brabantse kerkorgels. Ze heeft ook oor voor het kleine: conceptueel geluid of geluid dat is achtergebleven in de tijd. 
 
De componist houdt ervan om de orde der dingen te bevragen en wil graag een bepaalde wisseling van perspectief teweegbrengen. Omdat zij out-of-the-box denkt, de rauwe randjes opzoekt en grenzen wil verleggen, is Angela de aangewezen persoon om composities te maken voor Heerlen. 
 
Intro in Situ 
Intro in Situ is een productiehuis voor pioniers van klank en muziek en presenteert ieder jaar op Cultura Nova een aantal getalenteerde makers. Voor de periode september 2024 tot en met september 2026 heeft Intro in Situ De Weijer aangewezen als stadscomponist voor de stad Heerlen.