Forever Young

Benjamin Kuitenbrouwer / Monki (NL)

Een fysieke vertelling over optimisme en wat er nodig is om optimistisch te blijven. 

Monki is uit de kast als optimist, maar hoe moet het verder? Na zijn blijde boodschap voor de boze burger in 60% Banaan, dat vorig jaar tijdens Cultura Nova te zien was, zoekt Benjamin Kuitenbrouwer samen met de acrobaten, Hanna de Vletter en Majo Cázares in Forever Young verder naar het verhaal van de ander.  

Want het optimisme schuurt en kraakt en misschien is de optimist roekeloos. Maar als hij niet, en zij niet, en hen niet, wie dan wel? En bestaat er zoiets als een gezamenlijk perspectief? Met elke balanceer act aan de trapeze, met elke sprong van de Chinese mast, kantelt hun blik op de toekomst. Up-beat, vol kinderlijke levenslust en met aanstekelijke energie krijgt optimisme in deze korte circusvoorstelling steeds meer lading.  

Monki 
Benjamin Kuitenbrouwer (1988, Amsterdam) is een veelzijdig circusartiest en podiumkunstenaar en dankt zijn bijnaam Monki aan zijn voorliefde om tussen metershoge palen heen en weer te slingeren. Sinds 2021 is hij huismaker van het Amsterdamse huis voor hedendaags circus, TENT. In dit vierjarig makerstraject ontwikkelt hij een reeks over optimisme. Hij laat ons nadenken over ons negatieve wereldbeeld en wil het positieve benoemen om het negatieve aan te pakken. Zo creëert hij de mogelijkheid om elkaar een verhaal te vertellen dat wel eens het verschil zou kunnen maken.  

Credits
Spel: Majo Cázares & Hanna de Vletter 
Concept & regie: Benjamin Kuitenbrouwer 
Co-regie: Anouke de Groot 
Dramaturgie: Bas van Rijnsoever 
Producent: TENT/ Monki 
Productie: Veerle van Lieshout 
Residenties: Latitude 50 & Werkplaats Diepenheim 
Partners: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst