Er is geen ritme er is regen

Boris de Klerk (NL)

Wat gebeurt er als je theater maakt waarin de klank leidend is, en het beeld een gevolg van keuzes die tot stand zijn gekomen op basis van geluid?

In Er is geen ritme er is regen onderzoekt Boris de Klerk de stilte tussen de woorden in. Via zinnen die zich herhalen en een cadans die steeds verder vertraagd, verschuift de betekenis van de woorden meer en meer naar de stilte die erop volgen. Om er uiteindelijk in te verdwijnen. Via een speakerinstallatie verspreidt Boris de Klerk de taal en de stiltes door de ruimte. Zo probeert hij het gonzen van de woorden en de zinnen, evenals de leegtes die erop volgen, ritme en richting te geven.

Boris de Klerk (Amsterdam, 1998) is performance- en geluidskunstenaar. Sinds hij in 2022 zijn opleiding aan de Toneelacademie Maastricht afrondde, verdeelt hij zijn tijd voornamelijk tussen het maken van eigen muziek en performances en het werken als sound designer voor de performances en voorstellingen van anderen. Boris benadert de theatrale ruimte als componist, waardoor zijn werk een poging wordt om de zintuigen te herschikken.

Credits
Concept, tekst, geluidsontwerp, uitvoering: Boris de Klerk
Dramaturgie & Kostuumontwerp: Luca Bryssinck
Eindregie: Joeri Heegstra
Beeld: Tjobo Kho
Producent: ViaZuid, Over het IJ, SoAP 

Mede mogelijk gemaakt door: Stichting Rizoom, Amarte Fonds, Cultuurfonds, ‘t Barre Land 

VIA ZUID
VIA ZUID steunt beginnende professionele podiumkunstenaars in en vanuit Limburg op weg naar de beroepspraktijk. Samen met partners als Cultura Nova krijgen talentvolle makers de kans de wereld te verrassen en verrijken met hun voorstellingen en projecten.

Mede mogelijk gemaakt door: Stichting Rizoom, Amarte Fonds, Cultuurfonds, ‘t Barre Land.