Muziektheater Eldorado (NL)

Leegstand, drugcriminaliteit en de benarde positie van de boeren. Hoe gaan we daarmee om? Je ziet het in Eldorado, een spetterend muziektheaterstuk met medewerking van lokale fanfares, koren en muzikanten. Een voorstelling voor de hele familie, gespeeld op boerenlocaties.

Het leven is mooi en als het even kan, lopen we achter de muziek aan. We zijn allemaal op zoek naar ons eigen Eldorado. Het romantische boerenleven lijkt daar dichtbij te komen. Maar intussen kennen we ook steeds meer andere verhalen over het platteland: de onveiligheid voor de boeren, drugslabs in schuren. Wat gebeurt daar en wat trekken we ons daarvan aan? Tsja. Even de andere kant op kijken misschien?

Eldorado is een opgewekt stuk over een boerenfamilie die de uitdagingen van het hedendaagse leven op het platteland ervaart. Over de problemen van de boeren, over de leegstand die oprukt en de gevaren die daardoor ontstaan. De voorstelling laat – op soms hilarische wijze – zien hoe de onder- en bovenwereld met elkaar verweven raken en hoe dicht ondermijning ons allen op de huid zit. Met rollen voor de crimineel, de boer, zijn familie en de overheid, plus de burgemeester als speciale gast.

Eldorado is een initiatief van Stichting Poon in samenwerking met Het Zuidelijk Toneel. Een kleine kern van professionele acteurs en een muzikant spelen samen met amateurmuzikanten uit de regio.

Credits 
Regie: Roel Swanenberg
Tekst: Wiske Sterringa
Compositie: Bart van Dongen, met gebruikmaking van muziek van Wim Kerstens en van Björn van de Doelen
Dirigent: Vera Hofman
Spel: Björn van de Doelen, Bart Klever, Sarah Jonker, Luuk Jansen, Amy van der Weerden, Hans Sparla
Artistiek advies: Piet Menu
Vormgeving voorstelling: Simon Haen
Kostuums: Ilse Vermeulen
Geluid: Eric van de Lest
Productie: Eric van de Lest en Leon Steuns

Coproducenten: Gemeente Voerendaal, Cultura Nova, Intro in Situ, PVO Limburg (Platvorm Veilig Ondernemen), RIEC Limburg. Mede mogelijk gemaakt door Rabobank Zuid Limburg Oost.

Met dank aan Hoeve Cortenbach.

Intro in Situ
Intro in Situ is een productiehuis voor pioniers van klank en muziek en presenteert ieder jaar op Cultura Nova een aantal getalenteerde makers. Deze voorstelling vindt plaats in het kader van het jubileumjaar van Intro in Situ. Dit jaar bestaat Intro in Situ namelijk 40 jaar.