Dream Baby Scream

The Midnight Specials (NL)

“Spotlight! Drum roll!”

De nacht valt. Een spotlicht zoekt naar vers bloed, als een telescoop naar onontdekte sterren. Licht spat uiteen op een paillettenjurk, een lichaam kruipt uit het stinkende slootwater. A shining star zingt volledig schor: “Tonight!!! I gave the greatest performance of my life!!!”

Een vlijmscherpe naaldhak schiet door het spotlicht en boort zich in de stronk van een ouwe eik. A real icon has entered the forest grounds, en laat niet met zich sollen. Iets verderop ontwaren we A motherfucking diva op de boeg van een spookschip, drijvend op vergane glorie. Daar zijn ze, a shining Star, a real icon and a motherfucking diva giving the greatest performance of their lives. Schitterend als echte sterren: eenzaam fonkelend op afstand.

Dream baby scream is een groteske, beeldende locatievoorstelling over de donkere kant van Showbizz. The American Dream zet voeten aan Hollandse bodem. Geïnspireerd op het herkenbare Hollywood filmgenre musical biographical picture duikt het collectief The Midnight Specials in de tragiek die schuilgaat achter deze ‘succesgeneratie’. Een intiem spektakel over degenen die streven naar het altijd onbereikbare succes.

Concept and performance Collectief The Midnight Specials

Just van Bommel, Laila Claessen en Lieke van der Vegt

Artistieke coach Luit Bakker

Productie Roy Jakobs

Geluid Jonathan Bonny

Kostuums Nine van Weert

Dream baby scream wordt geproduceerd door het Amsterdamse Bostheater in co-productie met VIA ZUID en Cultura Nova. VIA ZUID steunt jonge podiumkunstenaars op weg naar de professionele beroepspraktijk. In en vanuit Limburg. Samen met partners als Cultura Nova krijgen talentvolle makers de kans de wereld te verrassen en verrijken met hun voorstellingen en projecten.