Dragonfruit

Livemuziek in de Spiegeltent

Het vernieuwde Burg. van Grunsvenplein voor Theater Heerlen is gedurende het hele festival het bruisende hart van Cultura Nova. De plek voor ontmoeting tussen publiek en artiesten, verrassende performances, leuke kindervoorstellingen en elke dag een nieuwe band die je gratis ziet in de Spiegeltent. Loop eens binnen, ontdek, en laat je zintuigen prikkelen door Dragonfruit!

Dragonfruit is één van de best kept secrets van Nederlandse bodem. Of je nu wilt wegdromen op hazy synths en de lush vocals van zangeres Danique (ook de zangers van Kuzko!), of je wilt moves oefenen op dansbare beats; Dragonfruit has the best of both worlds! De groep jonge Rotterdammers trekt sinds kort aandacht met hun mix van KAYTRA-esque club-bangers, Dilla-like beats en dromerige vocalen à la Mahalia. Eind 2021 brachten ze hun debuutalbum Gears of the Giant Machine. Ze staan te popelen om dit werk ook live te brengen.

De programmering van de Spiegeltentconcerten is een samenwerking tussen Cultura Nova, Parkstad Limburg Theaters en poppodium NIEUWE NOR.