Double bill: 60% Banaan en ShenanigAns

Jam. Shenanigans en Benjamin Kuitenbrouwer

Twee optredens van jong circustalent in één voorstelling: Benjamin – Monki – Kuitenbrouwer heeft in 60% Banaan een blijde boodschap voor de boze burger en het gezelschap Jam. Shenanigans brengt met ShenanigAns een ode aan het innerlijke kind dat ergens in ieder van ons schuilt.

Wat betekent de constante aanwezigheid van televisies, tablets en smartphones voor de creativiteit? En wanneer en waarom verliezen we – bij het opgroeien – ons innerlijk kind? Batist Van Baekel (BE) en Henri Kangas (FI), de oprichters van Jam. Shenanigans, nemen je door middel van objectmanipulatie en het creëren van visuele illusies met speelgoed mee in hun fantasie.

In het andere deel van de voorstelling, 60% Banaan, geeft Benjamin Monki Kuitenbrouwer je een optimistische kijk op de mensheid in een gloednieuw format: een circusconference. Met behulp van gekleurde elastieken vormt Monki metershoge grafieken tussen een aantal palen. Met data over extreme armoede, oorlogsslachtoffers en – onder andere – bevolkingsgroei zwaait, klimt en slingert hij tussen de palen heen en weer om zijn punt te maken. Een energieke acrobatische lezing, waarin Monki zijn vaardigheden gebruikt om te vertellen over de hoopvolle ontwikkelingen in de wereld.

 

60 % Banaan / Foto: Hanneke Meijers

Shenanigans / Foto: SCHLINKA