Den Blok

De Nieuwe Bazaaar (BE)

Wat gebeurt er als het water stilstaat, als kleine ergernissen niet besproken worden en beginnen te rotten? Hoe moeilijk wordt het als je niet spreekt met je buren en hoe kan een klein gesprek zo veel stress en vooroordeel weghalen.

Den Blok, vertelt het verhaal van de bewoners in een appartementsgebouw waar op een dag Mijnheer De Moor dood wordt aangetroffen. Niemand weet wanneer Mijnheer De Moor overleed, hij werd niet gemist. Nochtans houden de bewoners de schijn hoog, ze leven in hun dagelijkse routine ‘harmonieus’ naast elkaar.

De week na de begrafenis doet Eva, de kleindochter van Mijnheer De Moor, haar intrede in Den Blok. Met jong, naïef enthousiasme probeert ze de verzuurde houding van de bewoners te doorbreken door een deeleconomie te installeren. Ze botst op veel weerstand; iedereen kruipt weg achter hun eigen gordijntjes van eenzaamheid, verdriet en gemis.

De bewoners saboteren de kruidentuin en de deelbakfiets, de deelboekenkast vliegt de gang uit. Wanneer Eva uit pure onmacht een souvenir uit hun verleden kapot gooit, komen bij alle bewoners onverbloemde en bittere waarheden boven. Tijdens het lijmen van de scherven delen de bewoners hun zoete herinneringen aan een fijn verleden in Den Blok. Ze leggen samen de puzzel en Den Blok wordt weer een aangename plek om te wonen….tenminste voor heel even.

Credits 
Tekst en concept: Hans Van Cauwenberghe en Siri Backx
Spel: Viv Van Dingenen, Dagmar Dierick, Hans De Munter, Danni Heylen, Kristine Van Pellicom, Tom Van Bauwel, Hans Van Cauwenberghe
Muziek: Desguin-Kwartet
Regie: Greet Vissers
Choreografie: Lisbeth Gruwez
Decor: Saskia Louwaard
Kostuum: Bram Jespers

Mede mogelijk gemaakt door Wonen Limburg, Weller, Cultura Nova en Gemeente Heerlen