De taal en verhalen van de Euregio Maas-Rijn

Zondagochtend met PANDA (NL)

PANDA organiseert haar tweede minisymposium over de taal en verhalen van de Euregio Maas-Rijn. Waar we ons vorig jaar bogen over de meertaligheid binnen de Euregio, leggen we de focus ditmaal op de verhalen die in en over de Euregio verteld worden. Hoe maken wij met die verhalen de identiteit van dit gebied? Hoe kiezen we welke verhalen we vertellen en welke we liever wegstoppen? Zijn er verschillen in die verhalen aan weerskanten van de grenzen? En: zijn alle verhalen wel waar?   

PANDA heeft in de afgelopen zeven jaar door het maken van Euregionale poëziefilms veel verhalen verzameld over de taal van de Euregio. Tijdens Cultura Nova brengen zij een deel van dat materiaal bij elkaar in een minisymposium om samen met inspirerende gasten en het publiek de Euregio te doorgronden.  

En oh: er is koffie en natuurlijk vlaai!  

Credits
Concept: Merlijn Huntjens en Nina Willems 
Programmering en productie: Martje Schoemaker 
Borderlines poeziefilms: Alexander Dohmen   

Met dank aan Royal Theater, de medewerkers van Borderlines Euregion Stories en onze gasten. 

PANDA
PANDA (Poetry And New Dramatic Arts) bedenkt en ontwikkelt literaire projecten op het snijvlak tussen taalkunst, poëzie en performance theater. PANDA maakt literatuur en theater toegankelijk voor nieuw publiek en verrast door de diversiteit van taal en het verhaal van de Euregio zichtbaar te maken. De vaste kern van PANDA bestaat uit theatermaker Nina Willems en schrijver Merlijn Huntjens.