De mooiste tijd van je leven

Danae Grannetia (NL)

Een korte coming-of-age film over opgroeien en mentale gezondheid en toxische mannelijkheid in het studentenleven.

De Heerlense regisseur en scenarist Danae Grannetia (2000) studeert in 2023 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Als filmmaker vertelt zij persoonlijke en realistische verhalen, waarin zij constant dichtbij de belevingswereld van haar personages blijft. In De mooiste tijd van je leven, die tijdens Cultura Nova zijn Limburgse première beleeft, gaat dit verhaal over zoekende zijn als twintiger en het onderdrukken van jezelf om ergens bij te horen.

Danaes fascinaties liggen in het vast- leggen van kwetsbare momenten, het portretteren van jongeren en alles wat mensen vooral niet zeggen tegen elkaar. De film volgt een week in het leven van de 21-jarige Mees, die binnen alle verleidingen van het studentenleven op zoek is naar erkenning, zelfacceptatie en geluk. Die weg is hobbelig. Dwalend door het turbulente studentenleven probeert hij zijn plekje te vinden in deze complexe maatschappij. Door de impact van een onverwachte gebeurtenis wordt hij geconfronteerd met zijn relatie met zichzelf.

Danae vertelt: “De film gaat over het onderdrukken van jezelf. Over een omgeving waarin je je graag wil aanpassen om erbij te horen en over het feit dat we veel te veel bezig zijn met wat andere mensen van ons vinden in plaats van onszelf te durven zijn. Ik hoop met mijn film een realistisch beeld van de studententijd – een tijd met pieken en dalen – te kunnen tonen en het praten over mentale gezondheid meer bespreekbaar te maken.”