Dans voor iedereen*

Sharon & Mireia VIA ZUID (NL)

Everybody dance now!

Choreograaf Sharon Wesseling maakt dans met en voor mensen met een auditieve beperking. Mireia Varón Gallofré onderzoekt hoe ze dans toegankelijk kan maken voor mensen met een visuele beperking. Beide makers zorgen voor vernieuwende artistieke vormen die voor iedereen prikkelend zijn om te ervaren. Tijdens deze avond in samenwerking met VIA ZUID tonen deze beloftevolle choreografen kort werk en gaan ze in gesprek met het publiek.

Sharon Wesseling f i V e
Sharon Wesseling onderging op jonge leeftijd verschillende operaties aan haar gehoor. Ze hield er blijvende gehoorschade aan over. Dit inspireerde haar om fiVe te maken, een danssolo over het gebrek aan, maar ook over het bewustzijn van de vijf zintuigen. Sharon combineert in haar werk lichaamstaal met urban en hedendaagse dansstijlen, ondersteund door visuele elementen en de dovenkunstvorm Visual Vernacular; een visuele vertelstijl waarin verhalen verteld en uitgebeeld worden middels sterke mimiek, (hand)gesticulatie en beweging.

Amit Palgi & Mireia Varón Gallofré 4/2/3
4/2/3 is een boeiende danssolo, gechoreografeerd en uitgevoerd door Amit Palgi, met live audiodescriptie (AD) door Mireia Varón Gallofré. Met haar unieke creatieve en innovatieve methode van AD, zal zij spelen met de magie van woorden en je door de verhaalwereld loodsen die door de performer is gecreëerd.

Credits f i V e
Choreografie en dans: Sharon Wesseling
Muziek en visuals: Floris Mentink
Kostuum: Ella Siekman

Een coproductie van Cultuurhuis Heerlen en VIA ZUID met ondersteuning van Fonds Podiumkunsten.

Credits 4/2/3
Choreografie en uitvoering: Amit Palgi
Audiodescriptie tekst en stem: Mireia Varón Gallofré
Externe begeleiding: Rune Leysen en Alicia Verdú Macián
Cocreator AD: Puck Füsers

Ondersteund door ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en Stichting Kubes. 

VIA ZUID
VIA ZUID steunt beginnende professionele podiumkunstenaars in en vanuit Limburg op weg naar de beroepspraktijk. Samen met partners als Cultura Nova krijgen talentvolle makers de kans wereld te verrassen en verrijken met hun voorstellingen en projecten.

Ondersteund door ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en Stichting Kubes.