Collignon

Livemuziek in de Spiegeltent

Het vernieuwde Burg. van Grunsvenplein voor Theater Heerlen is gedurende het hele festival het bruisende hart van Cultura Nova. De plek voor ontmoeting tussen publiek en artiesten, verrassende performances, leuke kindervoorstellingen en elke dag een nieuwe band die je gratis ziet in de Spiegeltent. Loop eens binnen, ontdek, en laat je zintuigen prikkelen door Collignon!

Na 15 jaar kriskras door de wereld te hebben gereisd met verrassende bands als C-Mon & Kypski, Nobody Beats The Drum en Skip&Die heeft de Nederlandse producer Collignon zijn rust gevonden in Palmela, Portugal. Hij maakte er een plaats van inspiratie van en nodigt er bevriende muzikanten uit. Een van hen is de Heerlense percussionist Gino Bombrini met wie hij ook in Skip&Die schitterde. Collignon brengt een wirwar aan Zuid-Amerikaanse, Afrikaanse en Arabische stijlen samen met zowel akoestische als elektronische instrumenten. Het resultaat klinkt even futuristisch als vertrouwd, barst uiteen van vitaliteit en positiviteit, en wordt op het podium verbluffend opzwepend en enorm dansbaar gebracht door het duo. Dansen maar!

De programmering van de Spiegeltentconcerten is een samenwerking tussen Cultura Nova, Parkstad Limburg Theaters en poppodium NIEUWE NOR.