Celui Qui Tombe

Compagnie Yoann Bourgeois

Yoann Bourgeois is dé ster van modern circus en neemt je mee op een bloedstollend avontuur in  Celui qui tombe.  

Yoann Bourgeois presenteert met zijn Franse gezelschap een circus-dansvoorstelling op een enorme schommel waarmee ze gevaarlijke en haast onmogelijke toeren uithalen. 

Yoann Bourgeois is een wereldwijde ster in de circus- en theaterwereld! Deze Fransman is acrobaat, jongleur, choreograaf én danser, en hij levert met zijn gezelschap Compagnie Yoan Bourgeois een boeiende voorstelling waarbij je op het puntje van je stoel zit.  

Bloedstollende show Celui qui tombe 

Wie denkt dat circus een beetje duf is, loopt hopeloos achter! Kijk maar eens naar  Celui qui tombe van Compagnie Yoann Bourgeois; een bloedstollende show vol dans en acrobatische toeren die het helemaal van nú maken. Het laat zich dan ook wel omschrijven als ‘modern circus’: een frisse combinatie van balanceren, klimmen, hangen en razendsnel bewegen, zowel solo als in paren. De circusartiesten en -dansers, hangen, springen, lopen en rennen op een grote houten vloer, die ronddraait, stijgt en daalt, rond-tolt, kantelt en swingt als een enorme schommel. Het is voortdurend balanceren op een dunne lijn van beweging, gewicht en zwaartekracht. Spanning gegarandeerd!  

Het is een prachtige voorstelling, die toegankelijk is en licht blijft en tegelijkertijd ruimte schept om de complexiteit van de bewegende mens te overdenken.