Café COVAR / DOOKIE #PLINNA – editie GMS

Compagnie COVAR en rapper Dookie

Verhalen uit het hart van GMS,
verbonden door muziektheater en rap 

Café COVAR is een pop-up concert met één performer en twee muzikanten. Op basis van verhalen van jongeren uit de Heerlense wijk GMS – Grasbroek/Musschemig/Schandelen – schetst de voorstelling een universeel portret over familiebanden en de plek waar iemand opgroeit. 

Voor Café COVAR – #GMS is rapper Dookie teruggekeerd naar de Heerlense wijk GMS, waar hij vijf jaar heeft gewoond. Tijdens een wandeling door de spreekwoordelijke ‘velden’ en ‘blokken’ van Grasbroek, Musschemig en Schandelen is hij in gesprek gegaan met jongeren. Hun verhalen hebben geleid tot een performance over de wijk, waarmee Dookie het podium van Café COVAR blessed. 

Café COVAR is het talentontwikkelingstraject van Compagnie COVAR. Jonge theatermakers onderzoeken onder begeleiding van artistiek leider Els Roobroeck de belevingswereld van jongeren en hun verhaal om te kijken hoe ze daar muziektheater van kunnen maken.  

Café COVAR – #PLINNA  is een coproductie tussen Compagnie COVAR en Cultura Nova. Mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB fonds, JANIVO stichting, Norma Fonds en M.A.O.C. Gravin van Bylandt stichting.

Met dank aan Cultuurhuis Heerlen.