Bonnefanten Pop-up museum: filminstallatie en performance

Bonnefantenmuseum, melanie bonajo en de Skinship

Het Bonnefanten Pop-up museum presenteert een permanente installatie van de film Night Soil #1/Fake Paradise (2014-2016) van melanie bonajo (hen/hun). In dit eerste deel van de trilogie Night Soil volgt bonajo groepen mensen in hun zoektocht naar manieren om te vechten tegen gevoelens van vervreemding, versnippering en isolement. Door nieuwe rituelen te creëren, proberen deze groepen een diepe band met elkaar en met de aarde tot uitdrukking te brengen. In Night Soil #1/Fake Paradise onderzoekt bonajo het helende effect van de hallucinogene illegale drug ayahuasca. Als je die inneemt, krijg je nieuwe inzichten in je plek in de wereld en je relatie met de natuur. De film toont de dunne lijn tussen deel uitmaken van een hechte alternatieve gemeenschap en eenzaam escapisme.

Op 3 september komt het Bonnefanten Pop-up museum tot leven met een dynamische performance door bonajo en de Skinship. Zij zetten een Pleasure Positive Somatic Art Camp op, een op aanraking gebaseerde plek om onze Skinship te ontdekken – Skinship is een collectief gericht op queer/trans/non-binair/genderfluïde/a-gender/genderexpansief en femme, dat het lichaam ziet als een instrument voor verbinding en veiligheid. Skinship cultiveert aanraking, plezier, seksualiteit, speelsheid, instemming, grenzen en vriendschap als een vorm van activisme.

In het Bonnefanten Pop-up museum bieden melanie bonajo en de Skinship workshops aan en voeren ze acties met publieksdeelname, gericht op manieren om verbinding te maken met onze eigen huid en die van anderen door terug te gaan naar een plek waar we onze onderlinge verwantschap voelen via diverse aanrakingstutorials, spellen en workshops.Buiten het museum, op het festivalterrein, kun je meedoen aan een reeks evenementen, zoals een Drag Race, Boundary Boss, een instemmings workshop, Fuck Like you Dance – een bekkenbodem-parade, All you can eat Ass buffet, Under your skin, een aanrakingskringtutorial, gratis seks- en intimiteitsbegeleiding en educatiesessies voor queers. Hou voor meer details de social media van Cultura Nova en het Bonnefanten in de gaten!

Zaterdag 3 september

Tussen de performances en workshops door staat er de hele dag een HUG DESK in de tent waar queer, somatisch seks advies wordt gegeven. Iedereen is welkom 💓💕💓

12.00 – 14.30, tent: Boundary Boss: Grenzen & Consent Workshop

Consent, toestemming, is cruciaal bij fysieke relaties van elke soort. Weten wat we wel en niet willen en dit kunnen communiceren, is de sleutel tot veiligheid, spel en plezier. Dit gaat niet vanzelf: het zijn vaardigheden die we ons hele leven moeten leren en oefenen. Laten we samen op ontdekking gaan, oefenen, met vallen en opstaan, en lachen.

Deze workshop bevat oefeningen die je samen met een partner uitvoert, en we activeren het lichaam om te ervaren hoe het voelt om in consent te zijn en hoe het voelt op de rand van consent. We nemen de tijd om te reflecteren en leren hoe we onze verlangens kunnen communiceren en wat een heldere communicatie in de weg kan staan.

16.30 – 18.30, buiten: Drag Energy

Drag Energy is een manier om je meest fantastische, fabulous zelf te belichamen. Ga met ons los en ontketen de schoonheid in jezelf! Deze verrijkende oefening is voor iedereen. Leeftijd, vaardigheden, gender, etniciteit en redenen om mee te doen maken niet uit. We kunnen allemaal wel wat meer vreugde en verbinding gebruiken, om beter in onze eigen huid te zitten en om een gemeenschap op te bouwen. Deelnemers worden uitgenodigd om te mediteren, op te warmen en met passie te catwalken. In groepen en solo lopen ze over de catwalk terwijl we elkaar prijzen en aanmoedigen. Deze workshop bouwt zelfvertrouwen en creativiteit op door middel van spel en zelfexpressie.

19.00 – 21.30, tent: Queer Knuffel Workshop: Getting High on Your Own Hormones

I have 99 problems and restoring my Nervous System solved 90 of them.

Neem een deep dive in je kussenzachte schaduw persona. KOM IN JE LICHAAM!

Dit is een pillowpleasure island, hier vieren we de schoonheid en het plezier van onze zachtheid, ons lichaam. Het is ons geweldige medium om intimiteit, verbinding en saamhorigheid te ervaren via onze zintuigen en de kunst van het aanraken. LIEFDE WORDT NIET GEÏSOLEERD GELEERD. Voelen is een vorm van intelligentie, dus leer surfen op je vagus zenuw!  Deze workshop draait om de kracht van aanraking, met een focus op de schoonheid en het plezier van ons lichaam als ons fantastische instrument om te voelen en te ervaren.

Zondag 4 september

Tussen de performances en workshops door staat er de hele dag een HUG DESK in de tent waar queer, somatisch seks advies wordt gegeven. Iedereen is welkom 💓💕💓

12.00 – 14.00, tent: Movement through the elements

Een bewegingsoefening inclusief aanraakinstructies geïnspireerd door lucht, water, vuur en aarde. Samen oefenen we verschillende aanraakvaardigheden terwijl we ons lichaam laten zweven met het weer.

14.30 – 16.30, tent: The pleasure positive closing ceremony

We komen samen met het besef van de kracht van transformatie, en verbinden onszelf met de wijsheid die ons lichaam leeft. We nodigen iedereen uit om wensen en dromen voor het welzijn van ieder lichaam, het collectieve lichaam en de planeet te manifesteren. Deze ceremonie zal bestaan uit opeenvolgingen van sharings: het delen van ervaringen en emoties en van bewegingsoefeningen beïnvloed door de elementen. We voelen rond in ons hart en laten onze emoties aanwezig zijn. Collectief spreken we een betovering uit over de toekomst.