Bonnefanten Pop-up museum: filminstallatie en performance

Bonnefantenmuseum, melanie bonajo en de Skinship

Het Bonnefanten Pop-up museum presenteert een permanente installatie van de film Night Soil #1/Fake Paradise (2014-2016) van melanie bonajo (hen/hun). In dit eerste deel van de trilogie Night Soil volgt bonajo groepen mensen in hun zoektocht naar manieren om te vechten tegen gevoelens van vervreemding, versnippering en isolement. Door nieuwe rituelen te creëren, proberen deze groepen een diepe band met elkaar en met de aarde tot uitdrukking te brengen. In Night Soil #1/Fake Paradise onderzoekt bonajo het helende effect van de hallucinogene illegale drug ayahuasca. Als je die inneemt, krijg je nieuwe inzichten in je plek in de wereld en je relatie met de natuur. De film toont de dunne lijn tussen deel uitmaken van een hechte alternatieve gemeenschap en eenzaam escapisme.

Op 3 september komt het Bonnefanten Pop-up museum tot leven met een dynamische performance door bonajo en de Skinship. Zij zetten een Pleasure Positive Somatic Art Camp op, een op aanraking gebaseerde plek om onze Skinship te ontdekken – Skinship is een collectief gericht op queer/trans/non-binair/genderfluïde/a-gender/genderexpansief en femme, dat het lichaam ziet als een instrument voor verbinding en veiligheid. Skinship cultiveert aanraking, plezier, seksualiteit, speelsheid, instemming, grenzen en vriendschap als een vorm van activisme.

In het Bonnefanten Pop-up museum bieden melanie bonajo en de Skinship workshops aan en voeren ze acties met publieksdeelname, gericht op manieren om verbinding te maken met onze eigen huid en die van anderen door terug te gaan naar een plek waar we onze onderlinge verwantschap voelen via diverse aanrakingstutorials, spellen en workshops.Buiten het museum, op het festivalterrein, kun je meedoen aan een reeks evenementen, zoals een Drag Race, Boundary Boss, een instemmings workshop, Fuck Like you Dance – een bekkenbodem-parade, All you can eat Ass buffet, Under your skin, een aanrakingskringtutorial, gratis seks- en intimiteitsbegeleiding en educatiesessies voor queers. Hou voor meer details de social media van Cultura Nova en het Bonnefanten in de gaten!