Blu Samu

Livemuziek in de Spiegeltent

Het vernieuwde Burg. van Grunsvenplein voor Theater Heerlen is gedurende het hele festival het bruisende hart van Cultura Nova. De plek voor ontmoeting tussen publiek en artiesten, verrassende performances, leuke kindervoorstellingen en elke dag een nieuwe band die je gratis ziet in de Spiegeltent. Loop eens binnen, ontdek, en laat je zintuigen prikkelen door Blu Samu!

Middenin de Brusselse hiphopscene ontpopte Salomé Dos Santos, beter bekend als Blu Samu, zich vlak voor de corona-break als ware belofte. In België en Frankrijk luisterden ze massaal naar haar eerste EP Moka, uitgebracht in 2018. Blu Samu is hard op weg de Belgische Lauryn Hill te worden, kopte Focus Knack. In Nederland speelde ze haar eerste shows met verve op festivals als Best Kept Secret en So What’s Next. Eind mei 2022 was er na een lange stilt eindelijk nieuw werk. Op de EP 7 laat ze horen een heel palet aan muzikale stijlen te beheersen en haar eigen vorm kunnen geven: een mix van soul, jazz, Portugese fado en Kaapverdische morna, waarbij de melancholie van de noten druipt. Verwacht een sterke show vol hiphop, rap, funk, jazz en soul. Maar bovenal energie, oprechte emotie en authenticiteit.

De programmering van de Spiegeltentconcerten is een samenwerking tussen Cultura Nova, Parkstad Limburg Theaters en poppodium NIEUWE NOR.