Beeld//Formers: Een Frisse Blik op Heerlen

Stichting De Vrolijkheid

Jongeren uit het azc Heerlen tonen een frisse blik op Heerlen en op Cultura Nova op groot formaat.  

Vóór het festival hebben de jonge kunstenaars in een artistieke fotografieworkshop van Anastasia Zolkina hun perspectieven op de stad vastgelegd. Deze foto’s worden bij de opening van het festival in het bijzijn van de makers tentoongesteld. Tijdens het festival groeit de tentoonstelling verder, want de jongeren zullen Heerlen ook tijdens Cultura Nova in beeld vangen. Deze resultaten worden ter plekke op groot formaat geprint en opgehangen.  

Op zaterdag 27 augustus zijn de jonge fotografen live op het festival aan de slag en is er mogelijkheid om kennis met elkaar te maken. De jongeren werken die dag van 12.00 tot 18.00 vanuit Kopgebouw C en laten die dag de foto-expo groeien met foto’s van Festival Cultura Nova!

Stichting de Vrolijkheid
De Vrolijkheid is een netwerk van professionele kunstenaars, regelaars, vrijwilligers, kinderen, jongeren en ouders. Samen realiseren zij wekelijks meer dan 100 kunstprojecten op 25 azc’s in ons land. Beeld//Formers richt zich op jongeren; één op de twee mensen die naar Nederland komt is jonger dan 25 jaar. Met Beeld//Formers nemen deze jongeren het heft in eigen hand. In co-creatie met kunstenaars en leeftijdsgenoten verbeelden zij door middel van zelfgekozen disciplines een verhaal. Zo worden de jongeren en hun talenten zichtbaar voor zichzelf, elkaar en de Nederlandse samenleving. Tijdens Cultura Nova exposeren zij hun werk op groot formaat in en op het kopgebouw van de Promenade.