Archipelago

Teatro Telaio (IT)

Een theatrale reis voor avontuurlijke schipbreukelingen  

ARCHIPELAGO voert de kinderen op een avontuurlijke reis door een kleine archipel van eilanden. De productie is een theatrale installatie die door de kinderen zelf wordt bespeeld en tot leven wordt gebracht. Net zoals in een interactieve game. Eenmaal over de drempel hoor je de ruisende golven van de zee. Het avontuur wacht, maar je mag pas oversteken naar het eerste eiland – waar maar ruimte is voor één schipbreukeling tegelijk – als je de opdracht uitvoert die daar voor je klaarligt. Die kan variëren van het beantwoorden van een vraag tot het verzoek om even stil te staan om de omgeving goed op te nemen, te voelen, te beluisteren of door op een andere manier contact te maken. In dit spel wordt een beroep gedaan op álle zintuigen. Goed om te weten: bij de opdrachten bestaat geen goed of fout. Na elk antwoord mag je de oversteek maken om een ander eiland in de archipel te ontdekken. 

Teatro Telaio won voor Archipelago de EOLO AWARD 2023. Uit het juryrapport: “Archipelago is a clever and emotional installation, conceived as a genuine human and sentimental education, where the children are the focus and are invited to explore, in a large undiscovered space. 

Credits
Concept: Angelo Facchetti en Francesca Franzè
Decor: Giuseppe Luzzi
Techniek en geluid: Alessandro Calabrese en Asnesio Bosnic
Kostuums: Laura Montefusco

* Ouders/begeleiders hoeven geen kaartje te kopen. Zij mogen wel in de ruimte zijn maar het is de bedoeling dat de kinderen de opdrachten zo zelfstandig mogelijk uitvoeren.